От Националното представителство на студентските съвети в България настояват за преминаване

...
От Националното представителство на студентските съвети в България настояват за преминаване
Коментари Харесай

Студентите: Върнете ни присъствено в университетите от февруари

От Националното посланичество на студентските препоръки в България упорстват за преминаване на студентите от онлайн към присъствена форма на образование от февруари, съобщи БНР.

Оттам са уверени, че това може да се реализира по безвреден метод със зелени документи и с тестване на студентите, както това в се прави в учебните заведения от месец ноември.

" Искането за възобновяване на присъствения образователен развой във висшите образователни заведения ще бъде изпратено до министрите Николай Денков и Асена Сербезова след празниците. Причината за него е, че все още единствено няколко университета са се приспособили към " зелените документи ", съобщи пред БНР ръководителят на Студентските препоръки Даниел Парушев.

" Медицинският университет, Нов Български, Художествената академия, Минно-геоложкия университет си закупиха проби, имат пунктове, където могат да си създадат сътрудниците проби. За всички други висши учебни заведения това не е направено ", сподели още Парушев.

Връщането на студентите в аудиториите може да се реализира и с тестване по образеца на тестването на учениците.

" Може да се направи една добра организация при даване на проби от Министерството на здравеопазването, тук да има една добра връзка с Министерството на финансите и също по този начин заповедта по този начин да бъде изменена, че да се даде опция освен на ректорите да вземат решение, тъй като са самостоятелни, а да се даде опция всички да се върнат в една присъствена форма посредством " зелен документ ", добави ръководителят на Студентските препоръки.

По думите му има ли предпочитание, има и метод: " Въпросът е тук самите ректори да схванат, че ние желаеме присъствена форма на образование. Как ще създадат механизма, мисля, че те точно за това заемат такива постове самите ректори, точно по тази причина имаме представители в Министерство на здравеопазването - да измислят механизми ние по какъв начин да се върнем изцяло безвредно ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР